رنگ اکریلیک را میتوان پرطرفدارترین رنگ ساختمانی در نظر گرفت که میتواند ظاهر بسیار زیبایی برای نمای داخلی و خارجی خانه شما ایجاد کند.
اما از این رنگ نمیتوان در همه قسمت های ساختمان استفاده کرد و استفاده غیر صحیح از آن در محل اشتباه یا استفاده غیر اصولی از آن میتواند تمام زحمات شما را به هدر بدهد و باعث خرابی یا زشت شدن ساختمان شما شود. یادتان باشد که مشکلات زیر همیشه وجود دارند.
به طور کلی اگر میخواهید یک ساختمان زیبا از همه نظر داشته باشید باید همه چیز را راجع به این رنگ بدانید تا بتوانید بهترین رنگ اکریلیک را انتخاب کنید. خوشبختانه ما در این مقاله هرچیزی که شما راجع به این رنگ ساختمانی نیاز دارید بدانید را توضیح خواهیم داد.
در گذشته نقاشی ساختمان محدود به رنگ های روغنی و پلاستیک بود. با ورود رنگ اکریلیک، نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان دچار تحول شد. رنگ اکریلیک برای اولین بار در دهه 1940 با رزین به دست آمده از درختان ساخته شد که ویژگی آن در طبیعت، محافظت از درختان در برابر حشرات است. اگرچه این رنگ به دلیل قابلیت تمیزشوندگی آسان، مورد استقبال قرار گرفت اما تا قبل از سال 2005 با مشکلاتی نیز رو به رو بود.
به دلیل وجود جیوه ،این رنگ مشکلات آلودگی هوا و تشدید بیماری های تنفسی مانند آسم را به همراه داشت. با این وجود پس از سال 2005 ، اقدامات بزرگی در جهت اصلاح رنگ اکریلیک صورت گرفت که آن را به رنگی سالم تر و سازگار با محیط زیست تبدیل کرد. خوشبختانه با رفع این مشکلات دیگر نگرانی زیادی بابت استفاده از رنگ اکریلیک وجود ندارد.
رنگ ها به طور کلی به دو دسته رنگ های پایه آب و رنگ های پایه حلال (مشتقات نفتی) تقسیم میشوند. برخی از رنگ ها فقط بر پایه آب و برخی هم فقط برپایه حلال تولید میشوند. اما رنگ اکریلیک بر هر دو پایه حلال و آب تولید میشود.
1-رنگ پایه آب چیست؟
منظور از رنگ پایه آب این است که در فرمول اصلی رنگ از آب استفاده شده است که کاملا دوست سلامتی شما و محیط زیست است. این رنگ ها بوی کمتری دارند و زمان خشک شدن آن بستگی به دمای محیط دارد.
2- رنگ پایه حلال چیست؟
منظور از رنگ پایه حلال این است که در فرمول رنگ از مشتقات نفتی استفاده شده است که به همین علت دوستار محیط زیست نیستند و همچنین بوی زیادی هم دارد. البته ویژگی سریع خشک شدن آن نسبت به رنگ پایه آب را نباید فراموش کرد.
در تابستان و زمستان از کدام نوع رنگ استفاده کنیم؟
با وجود مزیت های خوب رنگ پایه آب و سطح سلامتی بالای آن چه نیازی به وجود رنگ های پایه حلال هست؟ این موضوع به شرایط استفاده بستگی دارد. برای مثال اگر داخل خانه خود را که معمولا گرم است یا دمای معمولی دارد را میخواهید رنگ آمیزی کنید به شما پیشنهاد میکنم از رنگ های پایه آب استفاده کنید که بوی کمتری دارند. اما اگر در زمستان هستید یا هوا سرد است در این شرایط رنگ پایه آب دیگر به راحتی خشک نخواهد شد. در این شرایط رنگ های پایه حلال به خاطر وجود مشتقات نفتی بسیار سریعتر میتوانند خشک شوند و به همین علت در هوای سرد کاربرد بیشتری دارند.
ویژگی دیگر رنگ های اکریلیک، غیرسمی بودن آن هاست که بوی کمتری نسبت به سایر رنگها، مانند رنگ روغنی تولید میکند. هنگام استفاده از رنگ روغنی در داخل خانه، بخارهای حاصل از آن ممکن است برای چند هفته در محیط باقی بماند، اما بوی ساطع شده از رنگ اکریلیک پس از خشک شدن به سرعت از بین میرود (قابل ذکر است که بدون توجه به نوع رنگ تهویه کافی هنگام رنگ آمیزی در داخل خانه همیشه ضروری است). از این رو می توان از آن برای طراحی اتاق های خواب، اتاق های نشیمن و حتی اتاق های کودکان استفاده کرد.
علاوه بر غیرسمی بودن، رنگ اکریلیک غیر قابل اشتعال بوده و نسبت به انواع رنگ ها با محیط زیست سازگاری بیشتری دارد. هم چنین خطرناک تلقی نمیشود و میتوان آن را با زبالههای معمولی دفع کرد. اما رنگ روغنی و حلال های مورد نیاز برای رقیق کردن یا تمیز کردن آن بسیار قابل اشتعال هستند. این حلال ها به همراه خود رنگ روغن، زباله های سمی محسوب میشوند و طبق مقررات باید آنها را دفع کنند و هرگز نباید در سطل زباله معمولی ریخته یا تخلیه شوند.
نکته جالب در مورد این رنگ ها این است که کار با آن ها بسیار ساده تر از رنگ های روغنی است. از آنجا که پایه این رنگ ها آب است، به راحتی قابل استفاده اند و سریع خشک میشوند. بنابراین در مدت زمان کوتاهی می توان دو لایه رنگ را روی سطح موردنظر پیاده کرده و به پوشش صاف و یکنواختی رسید.
بنابراین به طور خلاصه میتوان گفت که مزایا و معایب رنگ اکریلیک به شرح زیر است:
رنگ های اکریلیک که در نمای خارجی ساختمان استفاده میشوند باید با رنگ های معمولی تفاوت داشته باشند چون همیشه در معرض خطرات زیر قرار دارند:
رنگ های اکریلیک در دسته رنگ های مبتنی بر آب قرار دارند و می توانند به صورت نیمه براق ، براق و مات مورد استفاده قرار گیرند. استفاده از رنگ های اکریلیک روی سطوح مختلف امکان پذیر است. این رنگ ها روی سطوحی که قبلا با رنگ های اکریلیک یا روغنی رنگ شده اند، قابل پیاده سازی هستند. حتی می توان از آن ها در قسمت های بدون پوشش و بدون رنگ نیز استفاده کرد. اما روی رنگ های براق قابل استفاده نیستند. همچنین اگر کاغذ دیواری روی آن ها پیاده شود، این خطر وجود دارد که آب موجود در رنگ باعث جدا شدن کاغذ از دیوار شود.
نکته مهم در استفاده از رنگ های اکریلیک این است که باید به نوع آن ها توجه نمود. به این معنا که رنگ های اکریلیک که برای دیوارهای داخلی تعریف شده اند برای استفاده در دیوارهای خارجی مناسب نیستند. دیوارهای خارجیِ یک ساختمان برجسته ترین ویژگی معماری آن است. نمای ساختمان ها در معرض شرایط آب و هوایی مختلفی قرار دارند. بنابراین باید از نظر زیبایی چشم نواز و در برابر شرایط نامساعد جوی مقاوم باشند. رنگ های آکریلیک به دلیل سبکی و مقاومت در برابر آب و هوا یکی از بادوام ترین رنگ ها برای کاربردهای بیرونی هستند. به عبارت دیگر، همان طور که در ابتدای این مطلب به آن اشاره شد، این رنگ ها مزایایی دارند که آن ها را در صدر انتخاب نقاشان برای سطوح بیرونی قرار می دهد که از میان آن ها می توان به پوشش عالی، مقاومت در برابر آب و محافظت از سازه در برابر رطوبت، قابلیت تبخیر و خروج آب، مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی، چسبندگی بالا، قابلیت شستشوی آسان و نتایج زیبایی شناختی اشاره نمود. قابل ذکر است که نقاشی سطوح و دیوارهای خارجی با سختی هایی همراه است که رنگ اکریلیک با ماندگاری بالای خود و طولانی کردن فواصل نقاشی، این مشکل را نیز مرتفع می کند.
برای داشتن یک پوشش مناسب از رنگ اکریلیک روی دیوارهای خارجی انتخاب یک پرایمر مناسب حتی از دیوارهای داخلی نیز مهم تر است. به عبارت دیگر هنگام کار روی قسمت بیرونی ساختمان (از جنس چوب، سیمان، سنگ، فلز و غیره)، آماده سازی بستر کار بسیار مهمی است. بسترهای مختلف، به تکنیک ها و مواد خاصی نیاز دارند که اگر به درستی انجام نشوند، ممکن است طولِ عمر نقاشی انجام شده کوتاه شود. علاوه بر این اعتماد به یکپارچگی پوشش های قبلی می تواند نتیجه نقاشی را به خطر بیاندازد. همچنین تعیین اینکه آیا این پوشش های قبلی با سایر محصولات سازگار است، نیز حائز اهمیت است. با رعایت این نکات، میتوان این رنگ ها را روی سطوح جدید و حتی قدیمی پیاده نمود.
به طور خلاصه از رنگ های اکریلیک می توان در موارد زیر استفاده کرد:
رنگ اکریلیک برای رنگ آمیزی فضای داخلی از جمله دیوارها و قرنیزها گزینه مناسبی است. علاوه بر اینکه این رنگ برای کل سطح دیوارها مناسب است، می توان از آن برای اضافه کردن طرح های نقاشی شده در بالای دیوارها یا کاغذ دیواری نیز استفاده کرد. این رنگ سریع تر از رنگ های روغنی خشک می شود، بنابراین بعد از مدت زمان کوتاهی می توان یک لایه رنگ جدید روی لایه قبلی پیاده کرد و به سرعت به نتیجه دلخواه رسید که یک پوشش صاف و یکنواخت است، قابل ذکر است که رسیدن به یک پوشش با این ویژگی ها هنگام استفاده از رنگ های روغنی بسیار دشوار است و نیاز به تخصص دارد.
قابلیت تمیزشوندگی آسان این رنگ ها با آب و صابون دلیل دیگری است که این رنگ ها را به گزینه مناسبی برای رنگ آمیزی دیوارهای داخلی تبدیل می کند.
از سوی دیگر رنگ های اکریلیک دارای «ترکیبات ارگانیک فرار» هستند که استشمام آن ها هنگام نقاشی و پس از آن کمترین تاثیر را بر سلامتی افراد دارد.
رنگ اکریلیک برای سطوح بتنی عملکرد خوبی دارند. ویژگی موجود در این رنگ ها به گونه ای است که برای استفاده در سطوح بتنی، هم در داخل خانه و هم در فضای باز مانند کف، پله ها، ایوان ها و پارکینگ ها طراحی شده اند. این رنگ ها بطور ویژه ای فرمول بندی شده اند تا از سطوح بتنی در برابر رطوبت محافظت کنند. آن ها همچنین در برابر ساییده شدن و یا ورقه ورقه شدن مقاومت خوبی دارند، که در پوشش سطوح بتونی ضروری است. سطوح بتونی که با رنگ های اکریلیک رنگ شده اند را می توان به سادگی با آب و صابون تمیز کرد.
رنگ اکریلیک چوب پوشش خوبی روی سطوح چوبی ایجاد می کند. تخته های چوبی، مبلمان چوبی و نمای چوب را می توان با رنگ اکریلیک رنگ آمیزی کرد. در این سطوح نیز تمیز کردن این رنگ ها آسان است و آسیب کمتری به محیط زیست می زند. رنگ های اکریلیک می توانند در برابر یخ زدگی مقاومت کنند، بنابراین اگر سطوح چوبی در معرض دمای کم باشند، رنگ آمیزی آن ها با رنگ های اکریلیک توصیه می شود. از سوی دیگر این رنگ ها برای استفاده در فضاهایی مانند حمام و آشپزخانه که درجه حرارت به سرعت در آن ها تغییر می کند و باعث منبسط و منقبض شدن چوب می شود، ایده آل است.
برای حفظ جلوه نمای آلومینیومی که قدیمی و فرسوده شده است می توان آن را تمیز کرده و با رنگ اکریلیک فلزات نقاشی کرد. رنگ اکریلیک به این سطوح زیبایی می بخشد و نسبت به رنگ روغنی از دوام و انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است، بنابراین با تغییر درجه حرارت به راحتی نمی شکند و منبسط و منقبض نمی شود. بنابراین می توان گفت که این رنگ در برابر کمرنگ شدن زیر نور خورشید و یا تغییر کردن تحت تاثیر عوامل دیگر از سطوح آلومینیومی محافظت می کند.
رنگ اکریلیک می تواند از سطوح گچی نیز محافظت کند زیرا در برابر رطوبت و رشد کپک مقاوم است. این رنگ در مجاورت نور آفتاب رنگ و دوام خود را حفظ می کند. از سوی دیگر رنگ اکریلیک می تواند نواقص یا عیوبی که در سطوح گچی وجود دارد را پوشش دهد. هم چنین از آنجایی که رنگ اکریلیک سریع خشک می شود، امکان نقاشی مجدد در بازه زمانی کوتاه را امکان پذیر می کند. مانند سطوح دیگر سطوح گچی را نیز می توان به راحتی با آب و صابون تمیز کرد.
رنگ اکریلیک گزینه ای ایده آل برای طیف وسیعی از مبلمان و قطعات مختلف آن است، به این معنی که اگر این مبلمان از فرفورژه، پلاستیک یا چوب ساخته شده باشد و در داخل یا خارج از منزل استفاده شوند، استفاده از رنگ اکریلیک روش مناسبی برای محافظت از سطوح آنها است. علاوه بر این، می توان سطوح مبلمان را به سادگی تمیز کرد.
اگرچه این رنگ ها برای درهایی که کاملا در آب غوطه ور هستند مناسب نیست، اما توانایی تحمل مقادیر کم آب را دارد. این ویژگی باعث می شود که رنگ اکریلیک گزینه مناسبی برای سطح خارجی درهای منازل و یا درب پاسیوها باشد. تغییر دما تاثیری در این رنگ نخواهد داشت و از تأثیر آب بر روی چوب جلوگیری می کند.
رنگ اکریلیک یک رنگ بر پایه آب است. این رنگ غلیظ تر از رنگ روغنی است و باید با آب رقیق شود، به خصوص اگر قرار است با استفاده از اسپری، یک لایه نازک رنگ روی یک سطح ایجاد شود. برای رسیدن به ویسکوزیته مناسب و جلوگیری از رقیق شدن بیش از حد رنگ، باید به نکاتی توجه کرد که در ادامه به آن ها اشاره می شود.
1- ابتدا باید در قوطی رنگ را باز کرد. اگر رنگ در یک قوطی فلزی است، با استفاده از یک پیچ گوشتی می توان این کار را انجام داد؛ به این صورت که نوک پیچ گوشتی را زیر در برده و با فشار به آن در را باز کرد.
2- سپس باید رنگ را به خوبی هم زد. با استفاده از یک قطعه چوب باید 5 تا 10 دقیقه رنگ اکریلیک را مخلوط کرد. برای این کار باید از حرکت مارپیچ رو به بالا و رو به پایین استفاده کرد تا مولکول های سنگینی که در قسمت پایین قرار دارند با مولکول های سبکتر در بالا جا به جا شوند. روش دیگر مخلوط کردن رنگ، ریختن مکرر آن از یک سطل یا قوطی رنگ به دیگری است. همچنین می توان به جای چوب، از یک مته برقی که به آن یک ابزار مخلوط کردن رنگ متصل شده است استفاده کرد.
3- سپس باید ضخامت رنگ را ارزیابی کرد. برای این کار می توان چوب را به آرامی از روی سطل رنگ بلند کرده و آن را روی قوطی رنگ نگه داشت. اگر رنگی که از چوب خارج می شود مانند کرم صاف و غلیظ بود، نیازی به رقیق شدن ندارد و رقیق کردن آن، رنگ را غیر قابل استفاده خواهد کرد. اگر رنگ روی چوب باقی بماند یا به صورت توده هایی روی چوب ظاهر شد، باید رقیق شود. همچنین می توان از قیف برای ارزیابی ضخامت رنگ استفاده کرد. به این صورت که قیف را روی قوطی رنگ نگه داشت. برای ریختن رنگ داخل قیف می توان از یک ملاقه استفاده کرد. اگر رنگ آزادانه از درون قیف عبور کرد، رنگ آن به اندازه کافی رقیق است. اگر به راحتی از درون قیف نریزد، باید بیشتر رقیق شود.
1- ابتدا باید رنگ را درون یک سطل ریخت تا بتوان به راحتی آن را رقیق کرد. اگر رنگ برای استفاده در یک پروژه بزرگ آماده می شود، باید حداقل از یک گالن 20 لیتری استفاده کرد تا غلظت رنگ برای تمام سطوح یکسان باشد. اما برای مقادیر کمتر از 1 گالن می توان از یک سطل کوچکتر هم استفاده کرد.
2- در قدم بعد باید مقداری آب به رنگ اضافه کرد. برای این کار باید به مجموعه ای از نکات توجه کرد. اولین قدم انتخاب آب تمیز و بدون ناخالصی برای رقیق کردن است. دوم این که آب باید در دمای اتاق باشد. سوم این که نباید تمام آب را به یکباره به رنگ اضافه کرد. اضافه کردن آبِ زیاد ساختار رنگ را تغییر داده و آن را خراب می کند. این کار را باید مرحله به مرحله و در طول فرآیند هم زدن انجام داد تا به غلظت مناسب رسید.
مقدار آب مورد نیاز برای رقیق کردن رنگ های مختلف در برندهای مختلف متفاوت است زیرا رنگ اکریلیک با کیفیت بالاتر، غلیظ تر است و به آب بیشتری احتیاج دارد؛ اما رنگ اکریلیک با کیفیت پایین تر، رقیق تر است و بنابراین به آب کمتری نیاز دارد. اما به طور کلی می توان گفت که برای رقیق کردن بیشتر رنگ ها، یک گالن رنگ اکریلیک به 6/1 لیوان آب احتیاج دارد. در ضمن باید توجه کرد که هرگز نباید بیش تر از 4 لیوان آب را به یک گالن رنگ اکریلیک اضافه نمود.
3- مهم ترین نکته در قدم بعد این است که باید آب را به تدریج به رنگ اضافه کرده و مرتبا آن را بهم زد. برای این کار می توان از یک چوب استفاده کرد تا رنگ کاملاً با آب مخلوط شود. پس از هم زدن رنگ در حرکت های رو به بالا و پایین، باید چوب را از رنگ خارج کرد و غلظت آن را بررسی نمود. اگر رنگ باز هم غلیظ بوده و به چوب بچسبد باید آب بیشتری به آن اضافه کرد. باید این کار را آنقدر تکرار کرد تا بافت رنگ خامه ای و صاف باشد. به جای هم زدن رنگ، می توانید رنگ را چندین بار از یک سطل به سطل دیگری جابه جا کنید.
4- برای بررسی غلظت رنگ می توان از یک قیف استفاده کرد. ابتدا باید قیف را روی سطل رنگ نگه داشت. سپس رنگ را با یک ملاقه درون قیف ریخت. اگر رنگ به راحتی از درون قیف پایین ریخت مسلما از اسپری رنگ به راحتی خارج می شود. اما اگر به راحتی از درون قیف نریخت باید به آرامی آب بیشتری اضافه کنید تا به قوام درست دست بیابید.
1- قبل از استفاده از رنگ روی یک سطح بزرگ، برای اطمینان از صحیح بودن غلظت رنگ باید آن را روی یک سطح بلااستفاده امتحان کرد. برای این کار ابتدا باید با یک قلم مو،غلطک،اسپری، رنگ را روی سطح موردنظر پیاده کرد. پس از خشک شدن لایه اول، لایه دوم را نیز به همین صورت روی آن زد. بعد از خشک شدن لایه دوم می توان نتیجه به دست آمده را بررسی کرد. اگر رنگ خیلی رقیق شده باشد به صورت چکه چکه از سطح پایین می ریزد. اگر رنگ خیلی غلیظ باشد در نتیجه بافتی شبیه پوست پرتقال خواهد داشت. اما رنگی که قوام مناسبی داشته باشد صاف و بدون چکه خواهد بود.
2- اگر رنگ خیلی غلیظ بود، تا زمان رسیدن به قوام مطلوب، باید آب بیشتری به آن اضافه کرد. برای بررسی میزان چسبندگی و غلظت رنگ، باید تست قیف را مجددا تکرار نمود.
3- در صورت تایید میزان غلظت رنگ، می توان پروژه نقاشی را شروع کرد. باید توجه داشت که در صورت استفاده از اسپری، باید رنگ را در حین ریختن در مخزن آن، مرتبا هم زد.
اجرای رنگ در محیط خانه می تواند منجر به ایجاد لکه های رنگ بر روی وسایل یا سطوح مثل شیشه شود که ناخوشایند است. خوشبختانه ، از بین بردن رنگ اکریلیک فرآیندهای نسبتا ساده ای دارد که می تواند چاره ساز باشد. در ادامه به برخی از این روش ها و فرایندها اشاره می شود.
شیشه ماده ای غیر جاذب است و رنگ را به خود جذب نمی کند، بنابراین با ساده ترین روش ها می توان رنگ را از سطح آن پاک کرد. اما قابل توجه است که کمی بی دقتی منجر به خراشیده شدن سطح آن می شود. قبل از پاک کردن رنگ، ابتدا باید شیشه را با آب و اسفنج کاملاً مرطوب کرده و یا آن را با پاک کننده شیشه پاک نمود.
سپس باید لبه یک تیغ را در یک طرف رنگ نگه داشته و لبه آن را به سمت بالا کشید. اگر رنگ خیلی غلیظ و سخت باشد می توان یک دستمال مرطوب گرم را چند دقیقه بر روی قسمت موردنظر فشار داد. اگر باز هم رنگ برای کار آماده نشده باشد، می توان از استون یا سرکه استفاده کرد.
سپس باید مجددا تیغ را به آرامی روی رنگ کشید. هر بار که تیغ به سمت بالا حرکت داده می شود، باید دست را از شیشه بلند کرده و تیغ را روی قسمت های پایین تر قرار داد و دوباره به سمت بالا حرکت کرد. در هر مرحله باید شیشه را چک کرد تا خراشی روی سطح شیشه به وجود نیاید.
در اولین قدم باید قلم مو ها و یا غلطک را زیر جریان آب گرم گرفت تا رنگ اضافی از آن خارج شود. سپس باید یک ظرف را با آب داغ پر کرده و مقداری نرم کننده پارچه به آن اضافه کرد. نرم کننده پارچه به حل راحت تر رنگ اکریلیک کمک می کند. با توجه به اندازه قلم مو یا غلطک باید تصمیم گرفت که آیا میزان آب و نرم کننده کافی است یا خیر. در صورت نیاز می توان میزان نرم کننده را افزایش داد چون آسیبی به قلم مو یا غلطک وارد نمی کند. سپس باید حدود 30 ثانیه موهای قلم مو یا رول غلطک را در مخلوط آب و نرم کننده پارچه قرار داد و موهای قلم مو یا رول غلطک را در جهت های مختلف حرکت داد تا رنگ از آن ها خارج شود.
سپس باید محلول نرم کننده آب و پارچه را با آب گرم و تازه جایگزین کرد و قلم مو یا غلطک را چند ساعت در آن قرار داد.
در پایان باید قلم موها یا غلطک را زیر آب جاری شست. نیروی آب به خارج شدن رنگ های باقی مانده کمک می کند. اگر بعد از شستشوی قلم مو یا غلطک هنوز رنگی در آن باقی مانده بود باید مجددا ان را در محلول آب و نرم کننده پارچه قرار داد.
از آن جایی که رنگ های اکریلیک بر پایه آب هستند، بهترین راه برای از بین بردن آن ها از روی پوست، شستن دست ها با آب و صابون است. برای این کار می توان دست ها را در آب گرم خیس کرد تا رنگ شل شود و ارتباط بین رنگ اکریلیک و پوست دست ها ضعیف شود. اما قابل ذکر است که یکی از بهترین راه ها برای پیشگیری از رنگی شدن پوست دست یا بدن این است که از شلوار و بلوز بلند استفاده شود و یا این که دستکش های بلند و تا آرنج مورد استفاده قرار گیرد.
یکی از مزیت های رنگ اکریلیک نسبت به رنگ پلاستیک که هردو بر پایه آب ساخته می شوند،قابل شست و شو بودن آن نسبت به رنگ پلاستیک است.
برای اجرای رنگ اکریلیک روی رنگ روغنی ابتدا باید زیر کار را برای اجرای لایه نهایی آماده کرد،زیر سازی مناسب اولین شرط این کار است،استفاده از پرایمر(آستر) برای انجام این کار امری ضروری و الزامی است.
پوشش تئوری رنگ اکریلیک 13 مترمربع است،اما همینطور که از اسم آن پیدا است این پوشش تئوری است و پوشش عملی این رنگ بستگی به عواملی چون،سطح زیر کار،خرابی های دیوار و حتی نحوه اجرا و مجری کار دارد.
رنگ های اکریلیک به دلیل آب پایه بودن به خوبی سطوح فلزی و چوبی را پوشش نمی دهند،اما نمی توان گفت که بر روی سطوح فلزی یا چوبی قابل استفاده نیستند بلکه برای استفاده ابتدا باید از یک پرایمر( آستر ) استفاده کنید و سپس رنگ اکریلیک را اجرا نمائید.